Plimbarea, mersul pe jos sau alergatul au început să fie motiv de hărțuire stradală. Se pare că cele mai multe victime sunt din rîndul femeilor. ”Un sondaj Runner’s World a arătat că 84% dintre femeile care au răspuns au experimentat o formă de hărțuire care le-a făcut să se simtă în pericol când alergau”.
Grupul Girls Gone Running adună pe FB o gașcă faină de fete de toate vîrstele care-și împărtășesc pasiunea pentru sport și experiențele din competiții și de pe la antrenamente (pe stradă, în parc, etc.) – e menit să le unească și să le ajute să-și exprime emoțiile.
Andreea Călugăru spune că „Hărțuirea e și o barieră în calea femeilor pentru a-și îndeplini maximumul de potențial sportiv.”
Adaug că, orice hărțuire, în orice mediu, este o barieră și o piedică în atingerea punctului optim în dezvoltarea oricărei persoane, adulte sau copil. În plus, e o traumă, declanșează o serie de factori psihici care dezechilibrează dinamică sănătoasă mental-emoțională.
”Andreea Călugăru alerga într-o vineri de iunie într-un parc din București. După trei kilometri, a simțit că-i e puțin greață și că trebuie să facă o pauză. Fix în momentul în care ea încetinise ritmul, un biciclist s-a apropiat și i-a pus mâna pe fund. Andreea i-a prins privirea ghidușă în care citea „Și acum ce o să faci?”. […] Andreea are 34 de ani și e campioană națională la triatlon, adică un concurs cu probe de alergare, înot și bicicletă. A terminat mai multe curse de Ironman internaționale, adică 3,8 km înot, 180 km ciclism și 42 km alergare. ”
Later Edit prin Articolul întreg mai jos: https://www.dor.ro/hartuire-alergare-sport/?fbclid=IwAR3ruMRj3dR8ctFTOyQDvzCWA8-BlpoWfuDs1jRUSkeGWgbZjvZrXd3P1W8
@photocredit: google images & internet