Abuzul și hărțuirea pe stradă
Plimbarea, mersul pe jos sau alergatul au început să fie motiv de hărțuire stradală. Se pare că cele mai multe victime sunt din rîndul femeilor. ”Un sondaj Runner’s World a arătat că 84% dintre femeile care au răspuns au experimentat o formă de hărțuire care le-a făcut să se simtă în pericol când alergau”.
Grupul Girls Gone Running adună pe FB o gașcă faină de fete de toate vîrstele care-și împărtășesc pasiunea pentru sport și experiențele din competiții și de pe la antrenamente (pe stradă, în parc, etc.) – e menit să le unească și să le ajute să-și exprime emoțiile.
Andreea Călugăru spune că „Hărțuirea e și o barieră în calea femeilor pentru a-și îndeplini maximumul de potențial sportiv.”
Adaug că, orice hărțuire, în orice mediu, este o barieră și o piedică în atingerea punctului optim în dezvoltarea oricărei persoane, adulte sau copil. În plus, e o traumă, declanșează o serie de factori psihici care dezechilibrează dinamică sănătoasă mental-emoțională.
”Andreea Călugăru alerga într-o vineri de iunie într-un parc din București. După trei kilometri, a simțit că-i e puțin greață și că trebuie să facă o pauză. Fix în momentul în care ea încetinise ritmul, un biciclist s-a apropiat și i-a pus mâna pe fund. Andreea i-a prins privirea ghidușă în care citea „Și acum ce o să faci?”. […] Andreea are 34 de ani și e campioană națională la triatlon, adică un concurs cu probe de alergare, înot și bicicletă. A terminat mai multe curse de Ironman internaționale, adică 3,8 km înot, 180 km ciclism și 42 km alergare. ”
Later Edit prin Articolul întreg mai jos: https://www.dor.ro/hartuire-alergare-sport/?fbclid=IwAR3ruMRj3dR8ctFTOyQDvzCWA8-BlpoWfuDs1jRUSkeGWgbZjvZrXd3P1W8
@photocredit: google images & internet
Add Comment