Despre mine
Despre mine

Buna! Sunt Nicoleta Radu

Sunt psiholog, cu specializare în Psihoterapie Pishanalitică Relațională. Cred în oameni și în binele din noi. Știu că puterea exemplului este cea mai valoroasă lecție, iar atunci cînd ești sprijin și ghid unui om aflat în dificultate, acesta își găsește mai ușor drumul și te menține la rîndul lui pe al tău.
În 2022 am terminat o nouă specializare în Psihoterapie Psihanalitică Relațională, la http://insight.org.ro/, începută în 2018. În 2021 am finalizat un Master la Universitatea București, cu specializarea Evaluarea și Consilierea Copilului, Cuplului și Familiei.
Fiecare experiență, fiecare om întîlnit și fiecare zi reprezintă o oportunitate, pe toată axa dintre dramatic și fericire. Să fim înțeleși vine adesea înaintea nevoii de a ne înțelege noi înșine, după cum, a fi acceptați necondiționat este o puternică dovadă de iubire pe care o primim.

Din 1995 am profesat în domeniul economic privat, avînd un traseu prin 3 companii internaționale. În 2009, după 15 ani reușiti, mi-am dat seama că îmi doresc să profesez și altceva. Eram aproape de un burn-out, pe care odată identificat, l-am stins cu cîteva luni de sabat. Apoi, am decis să mă înscriu la Facultatea de Psihologie, pe care am frecventat-o cu plăcere și unde am avut o experiență academică deosebită, mai ales datorită profesorilor cu care am studiat. După absolvire, am finalizat în 2013 și cursurile de formare/ specializare în Psihoterapie Cognitiv – Comportamentală.

În paralel, am creat un serviciu pentru companii, prin care ofer asistență organizațiilor care doresc să îmbunătățească prestația echipelor, prin ateliere de lucru în grup sau individual pentru a identifica tipare comportamentale și cognitive utile, resursele nevalorificate și stilul de lucru, toate cu scopul de a crește rezultatele companiei. Mai multe informații despre acest subiect în pagina de Programe Terapeutice.

Mă specializez constant urmând cursuri specifice acestui domeniu.

În ultimii ani am adăugat celor 2 formări finalizate, cursuri de scurtă durată în domeniile:

  • Psihosexologie
  • Psihoterapia adolescenților și copiilor
  • Psihoterapia pacienților cu boli terminale
  • Personalitățile de la normalitate la patologie, tulburări de personalitate în cadrul organizațiilor
  • Traume timpurii
Completarea scopului în viață, dincolo de recunoaștere profesională, sănătate, familie sau prieteni, rămîne o constantă acțiune. Ca fiecare dintre noi, mă bucur de reușite, mă necăjesc la eșecuri, căutînd noi surse de bucurie sau satisfacție. Profesînd această meserie, ajutînd, dăruind, ghidînd, reușesc în fapt să mă îmbunătățesc continuu pe mine.

Dăcă simți că avem preocupări comune, programeaza-te la o ședință!

Fă-ți o programare!

Articole de specialitate

Ultimele publicari pe blog

Abuzul – De ce lovim copiii?
Abuzul – De ce lovim copiii?

Respectul se învață, deși există în noi și doar așteaptă să fie accesat, deschis, solicitat. Respectul se naște din dragoste, admirație și oglindirea ta în celălalt. Dorința aceea puternică de

SeMe – boala persoanelor tinere
SeMe – boala persoanelor tinere

Suntem învățați de mici să excludem bolnavul. Din noi și de lîngă noi. Social vorbind, omul bolnav stă la propriu și la figurat închis, undeva departe de ce presupune comunitatea

Supervizarea, corvoadă administrativă sau necesitate
Supervizarea, corvoadă administrativă sau necesitate

Supervizarea e o etapă obligatorie din fazele de pregătire de a gestiona problemele cu care vin oamenii la cabinet și necesară pentru a fi considerat psihoterapeut autonom. Autonomia nu ne