Paternalitate, parentalitate
Paternalitate, parentalitate
Super text! Excelentă redare a realului din familiile noastre. În prim parte a anului 2021 am derulat o cercetare calitativă și cantitativă pentru o lucrare de desertație, cu tema Rolul și importanța tatălui în creșterea și dezvoltarea copilului – o selecție din aceste materiale urmează a fi parte din mici secvențe de articole listate aici și dintr-un proiect mai vast ce presupune organizarea unor ateliere cu scopul de a prezenta și încuraja taților importanța lor în viața propriilor copii.
Co-parenting și roluri egale între părinți în raport cu copiii. Un articol interesant mai jos.
”Cercetătoarea Daniela Cutaș spune că în România, băieții nu sunt învățați să aibă grijă de cei din jurul lor, așa cum sunt fetele. Mai mult, „tații tind să nu fie încurajați să-și îngrijească copiii, mai ales când aceștia sunt foarte mici, și prin urmare nu sunt familiarizați cu îngrijirea copiilor, iar copiii nu sunt obișnuiți să fie îngrijiți de tații lor. Știm însă din experiența celor care au procedat diferit, și din țările în care aceste așteptări legate de ce gen este asociat cu ce rol – mama cu îngrijirea, tatăl cu reparațiile prin casă – sunt mai puțin ferme, că îngrijirea copiilor se învață, indiferent dacă ești femeie sau bărbat.”
https://www.scena9.ro/article/copii-divort-tati-discriminare-partaj?fbclid=IwAR1cZAJkRCIVJ18UguBqxGsjSyodkbDq_SLG33hnpIUGJl7YYVFKg6QaYEI
@photocredit: https://parenting.firstcry.com/articles/35-best-co-parenting-quotes-and-sayings/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy