Somnul
Somnul
Somnul este foarte important atît în anii de creștere, cu precădere primii ani de viață și primii ani școlari, aici includ și grădinița.
Visarea este la fel de importantă.
Somnul este însă o nevoie biologică. Calitatea somnului și orele petrecute dormind mențin sănătatea fizică și psihică.
Disciplina somnului, aceeași oră de culcare și trezire, și temperatura mai scăzută a camerei de dormit sunt două condiții esențiale pentru somn sănătos.
Nu toți aveți aceleași reglaje de somn, în funcție de ciclurile circadiene (24h), funcțiile active ale creierului, vîrstă sau obiceiuri de viață.
De aceea, e util să putem să ne cunoaștem și ascultăm mesajele corpului, să dormim suficient, nu degeaba cele minim 8 ore sunt recomandate, să fim proactivi prin alimentație echilibrată, sport și activitate cognitivă și fizică.
Somn lin, noapte de  noapte 😉!
Carte recomandată: https://www.libris.ro/despre-somn-matthew-walker-VEL978-606-980-040-9–p10866525.html?gclid=CjwKCAjwx7GYBhB7EiwA0d8oe6YoXU1oheIcr4nyHLLYA7Q6sVFXnwoivx2Vj0fbnfPPhFLuPlZaFhoCCG0QAvD_BwE
Sursa:
https://www.ted.com/talks/matt_walker_sleep_is_your_superpower?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=social&utm_content=2021-8-13-cutdown&fbclid=IwAR1cZAJkRCIVJ18UguBqxGsjSyodkbDq_SLG33hnpIUGJl7YYVFKg6QaYEI
@photocredit: Simon Infanger on Unsplash

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy