Păreri de rău
Păreri de rău

Adesea întîlnesc în cabinet remarci, însoțite de păreri de rău, atunci cînd persoanele cu care lucrez se referă la job (meserie sau loc de muncă).

Aș fi vrut” versus ”vreau și îndrăznesc să

Printre exemplele de vise lăsate în urmă sau intenții considerate pierdute se încadrează și următoarele ”aș fi vrut”:
să muncesc ceea ce îmi place, ce mă reprezintă
să practic talentul pe care îl am
să fi urmat cursul sau școala aceasta
să fi trimis CV-ul la jobul găsit/ anunțat în companie
să fi fost sprijinit de mamă/ tată/ partener/ familie
să am curajul să încep business-ul acela

Aceste regrete sunt rezultatul multor ani de străduință de a face pe plac altora, de a nu fi exclus, de a respecta o tradiție de familie, de a plăti facturile, de a menține un stil de viață, etc

Chiar și unii antreprenori cu care lucrez și care și-au depășit anumite temeri găsesc util procesul de căutare și creștere, pe care terapia o presupune.

Dacă te regăsești printre cei care consideră că potențialul lor e încă neexplorat, atunci merită să cauți răspunsuri. Ți-ar putea schimba viața în bine.

Într-una din ședințele acestei săptămîni, o pacientă a menționat: sunt abilități de viață, care m-ar ajuta să le deprind, de aceea terapia îmi este de folos. Se descrie ca avînd o meserie despre care nu știe dacă îi place, pentru care de altfel a învățat mulți ani pe băncile facultății, că și-ar dori să descopere cum să fie mai în acord cu ea însăși. O primă disonanță, confuzia între cine sunt și ce meserie am ajuns să practic.

Psihoterapia e un proces de vindecare, în aceeași măsură ca un proces de dezvoltare continuă.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy