Regresia ca vindecare
Un beneficiu al procesului terapeutic este posibilitatea de a retrăi anumite momente din viață pentru a le rescrie printr-o nouă înțelegere și perspectivă asupra lor. Această acțiune se face în prezența unui specialist care poate susține și conține dinamică psihică a persoanei care în ședința de terapie ajunge să dea curs întoarcerii în timpul psihic.
” Să regândim efectele regresiei (din terapie) asupra vindecării corpului și a minții. Mai mult, ne ajută să înțelegem cum se produce vindecarea nu doar la nivel celular, ci și psihic, reconectând anumite părți din noi care au fost vătămate ca urmare a unor traume.
Traumele copilăriei au un impact destul de mare asupra reacțiilor fizice, mentale și emoționale ale unei persoane, creând comportamente reactive, răspunsuri fizice care sunt disfuncționale și inadecvate în viața adultă. Abordarea traumelor prin negarea sau uitarea experiențelor dureroase nu ajută la vindecare și nici la reducerea simptomelor reactive rezultate.
Regresând în siguranță la acele experiențe traumatice reactive, emoțiile reprimate și energia investită pentru a ține departe de conștiință durerea trăită în trecut sunt eliberate treptat și în cele din urmă vindecate.”
Articolul general: https://www.neurofm.ro/creierul-adult-se-repara-prin…/… și aici articolul științific: https://escholarship.org/uc/item/72f0t98h
@photoccredit: sylvain-mauroux-5snmfhGd9sY-unsplash
Add Comment